استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی
استانداردهای بین المللی گزارشگری مالی
که معمولا IFRS نامیده می شوند، استانداردهای بنیاد IFRS و هیئت استانداردهای بین المللی حسابداری (IASB) جهت ارائه یک زبان مشترک جهانی برای امور تجاری است تا حساب های شرکت قابل فهم و قابل مقایسه در بین مرزهای بین المللی باشد.
IFRS ناشی از افزایش سهم سهام و تجارت بین المللی هستند و برای شرکت هایی که در چندین کشور شعبه دارند، بسیار مهم هستند. آنها به تدریج جایگزین بسیاری از استانداردهای حسابداری ملی هستند.IFRSقوانینی هستند که حسابداران باید آن را دنبال کنند تا حسابهای حسابداری را که قابل مقایسه، قابل فهم، قابل اعتماد و مرتبط با هر کاربر داخلی یا خارجی هستند، حفظ کنند.
در اتحادیه اروپا به عنوان یک تلاش برای هماهنگ سازی حسابداری، آغاز شد اما ارزش هماهنگ سازی به سرعت این مفهوم جذاب را در سراسر جهان ساخته است. با این حال، بحث شده است که آیا هماهنگ سازی واقعی صورت گرفته است یا خیر. استانداردهایی که توسط IASC (سلف IASB) صادر شده است در حال حاضر، با نام "استانداردهای حسابداری بین المللی" (IAS) هنوز در حال استفاده است، در حالی که استانداردهای صادر شده توسط IASB، IFRS نامیده می شود. IAS بین سال های 1973 و 2001 توسط هیئت استانداردهای حسابداری بین المللی (IASC) صادر شد. در تاریخ 1 آوریل 2001، هیئت استانداردهای بین المللی حسابداری جدید (IASB) از IASC مسئولیت تعیین استانداردهای حسابداری بین المللی را بر عهده گرفت. در اولین جلسه شورای جدید، استانداردهای کمیته تعالیم IAS و Standing Interpretations Committee (SICs) را تصویب کرد. IASB همچنان به توسعه استانداردهای جدید "استانداردهای گزارشگری مالی بین المللی" می پردازد.
هدف صورتهای مالی
بیانیه های مالی نمایندگی ساخت یافته از موقعیت های مالی و عملکرد مالی یک نهاد است. هدف از صورتهای مالی، ارائه اطلاعات در مورد وضعیت مالی، عملکرد مالی و جریان نقدی یک نهاد است که برای طیف وسیعی از کاربران در تصمیم گیری های اقتصادی مفید است. بیانیه های مالی نیز نتایج مدیریت منابع اختصاص یافته به آن را نشان می دهد.
برای رسیدن به این هدف، صورتهای مالی اطلاعاتی در مورد دارایی های شرکت و جریان نقدی ارائه می دهد. این اطلاعات همراه با اطلاعات دیگر در یادداشتها، به کاربران از صورتهای مالی کمک می کند تا پیش بینی جریان نقدی آینده و به ویژه زمان بندی و اطمینان آن را در اختیار داشته باشد.
ویژگی های کلی IFRS در زیر آمده است:
ارائه عادلانه و انطباق با IFRS: نمایش عادلانه نیازمند ارائه وفاداری از اثرات معاملات، وقایع و شرایط دیگر مطابق با تعاریف و معیارهای شناخت برای دارایی ها، بدهی ها، درآمد و هزینه های مندرج در چارچوب IFRS است.
نگرانی: بیانیه های مالی بر پایه نگرانی ادامه می یابند مگر اینکه مدیریت یا قصد انحلال این نهاد را دارد یا توقف معاملات را انجام دهد یا جایگزین واقع بینانه ای برای این کار ندارد.
مبنای تعهدی حسابداری: یک شرکت باید اقلام را به عنوان دارایی، بدهی، درآمد و هزینه تشخیص دهد، زمانی که معیارهای تعریف و شناسایی آن عناصر در چارچوب IFRS را برآورده سازد.
اهمیت و تجمع: هر نوع کالای مورد مشابه باید به طور جداگانه ارائه شود. اقلامی که از طبیعت یا عملکرد متفاوت هستند، به طور جداگانه ارائه می شود مگر آنکه غیرممکن باشد.
تعویض: تعویض به طور کلی در IFRS ممنوع است. با این حال، استانداردهای خاصی نیاز به تعویض زمانی که در شرایط خاصی راضی هستند (مانند حسابداری برای بدهی های تعریف شده در IAS 19و ارائه خالص بدهی های مالیات معوق و دارایی های مالیات معوق درISA)
فرآیند گزارش: IFRS مستلزم آن است که حداقل سالیانه یک مجموعه کامل صورتهای مالی ارائه شود. با این حال، شرکت های ذکر شده معمولا گزارش های بین المللی مالی (که حسابداری به طور کامل مطابق با IFRS است) منتشر می کند که ارائه آن مطابق با IAS 34 Reporting Financing Interim است.
اطلاعات مقایسه: IFRS مستلزم ارقام برای ارائه اطلاعات مقایسه ای نسبت به دوره قبل برای تمام مقادیر گزارش شده در صورتهای مالی دوره جاری است. علاوه بر این، اطلاعات مقایسه ای نیز باید برای اطلاعات روایی و توصیفی ارائه شود، اگر در مورد فهم صورتهای مالی دوره فعلی مربوط باشد. IAS 1 استاندارد همچنین نیاز به یک بیانیه اضافی از وضعیت مالی (که همچنین یک ترازنامه سوم نامیده می شود) زمانی که یک شرکت یکپارچه سیاست های حسابداری را با استفاده از پیش بینی و یا اصلاح مقدماتی از اقلام در صورتهای مالی خود و یا زمانی که آن را در حساب های مالی خود طبقه بندی می کند. به عنوان مثال، با تصویب استاندارد IAS 19 اصلاح شده (از تاریخ 1 ژانویه 2013) یا هنگامی که استانداردهای تثبیت جدید IFRS 10-11-12 (از تاریخ 1 ژانویه 2013 یا 2014 برای شرکتهای اتحادیه اروپا) به تصویب رسید.
انطباق ارائه: IFRS مستلزم آن است که ارائه و طبقه بندی اقلام در صورتهای مالی از یک دوره به دوره دیگر حفظ شود مگر اینکه:
پس از تغییر قابل توجهی در ماهیت عملیات واحد یا بررسی صورتهای مالی آن، ارائه یا طبقه بندی دیگر، با توجه به معیارهای انتخاب و کاربرد سیاست های حسابداری در IAS 8، مناسب تر خواهد بود؛ یا یک استاندارد IFRS نیاز به تغییر دارد.
ویژگی های کیفی اطلاعات مالی
ویژگی های کیفی پایه ای اطلاعات مالی عبارتند از:
ارتباط
نمایندگی وفادار
بهبود ویژگی های کیفی عبارتند از:
مقایسه پذیری
اثبات پذیری
به موقع بودن
قابل درک بودن
عناصر صورتهای مالی